fredag 14 september 2012

Vecka:37

Vi har haft skolmästerskapet, vi vann inte men vi kom 2:a. Det var roligt. Vi fick en glass dagen efter. Vi har haft sy slöjd och träslöjd. På fredagen hade vi idrott då på idrotten lekte vi en lek som hette Det gyllene ögat. Det som har varit bäst denna veckan är skolmessterskapet.
Av Angelika, Labinot och Anton


Hej alla föräldrar och elever i fyran!
Jag fortsätter efter Angelikas, Antons och Labinots veckorapport med några ord från fröken. Som sagt har veckan varit full med friidrottsprat. Tisdagen fungerade jättebra och klassen var nöjd med vad de hade presterat och nöjd med sin andraplats. Vi kommer igen nästa år!
Vi har jobbat på i matten med stora tal och i nästa vecka byter vi arbetsområde- addition och subtraktion. Målet med kommande veckors mattearbete är
-att förstå hur additon och subtraktion hör ihop
-veta hur likhetstecknet används
-kunna addera och subtrahera inom talområdet 0-10 000
-kunna använda addition/subtraktion när de löser textuppgifter och problemuppgifter

Nästa veckas läxor är utdelade idag och som svenskaläxa ska de fundera ut en rolig historia eller en spökhistoria, skriva ner den i häftet och öva sig på att berätta den. Engelskan består av nästa veckas text. Lyssna på den, fundera över översättningen, läs den högt och skriv ner en bit av den på svenska i engelskahäftet. Matteläxan är den här veckan en stencil-veckomatte.
Nästa vecka har vi vikarie på idrotten, vi som arbetar på Villstadskolan får våra Ipads och onsdagen den 26/9 är det dags för eleverna att hämta ut sina. Mer info kommer.
Trevlig helg!
Bodil
(Vi tycker det är jätteroligt med kommentarer)

1 kommentar:

  1. Hej klass 4A,
    Det är verkligen jättekul att kunna läsa & se lite om vad ni gör på dagarna här på bloggen!
    Era "Sommararbeten" är rikigt imponerande - alla verkar ha haft en rikigt härliga sommar :-)
    Vad spännande det lät med "Det gyllene ögat"! Vad är det för en lek & hur går den till...!?
    Kram Katarina
    Antons mamma


    SvaraRadera