fredag 28 september 2012

Fredag igen...

...och några rader från oss i skolan. Vi kommer att uppdatera fler gånger i veckan är tanken bara alla rutiner under skolveckan sätter sig ordentligt. Till er som saknar era barns sommarlovsberättelser, de kommer! Många finns här på bloggen som utkast men är inte riktigt klara.
Under alla lektioner arbetar vi med alla olika förmågor barnen har. Just ordet förmåga är det ordet som används flitigast i våra kunskapsmål från Lgr11. Förmågor är bl.a. tala, lyssna, läsa osv. En förmåga som kommer igen i alla skolans ämne är förmågan att kunna resonera/argumentera/samtal. 
Detta är en av alla förmågor som vi jobbar riktigt mycket med och kanske den förmågan som är svårast!
Läxorna till nästa vecka hoppas jag att alla har fått med hem idag. Vill bara förtydliga att engelskaläxan inte är ett förhör på alla de glosor som finns i häftet utan en liten koll för var och en vad de minns av de fyra första styckena. Därefter tar de Magic till hjälp och fyller på med orden som de glömt.
Till slut vill jag tacka alla er föräldrar som fixar och donar med loppmarknaden, halloween-fest och annat. Det gör mig så glad! Lycka till med försäljningen imorgon.
Fredagshälsningar från en trött men glad fröken
😃

1 kommentar:

  1. Hej hej allesammans! Loppisen gick jättebra.Tack till alla barn och föräldrar som ställde upp. Ungarna verkade tycka det var jätteskoj att stå och sälja! Sakerna som inte blev sålda, tog vi oss friheten att antingen skänka till Second hand eller direkt till tippen..Jättestort tack till Ottos mamma, Josefin, som var på plats hela dagen!
    Så till det roliga: Klassen tjänade (efter att ha betalat 200 kr för 2 st bord) 1845 kr!!!! Jättebra. Pengarna finns i tryggt förvar. Vi får diskutera hur dessa ska förvaltas. (Förslagsvis: Bankkonto, 2 olika klassföräldrar står registerade som kontohavare?!Då måste båda vara med vid uttag. Säkrast och tryggast för alla parter)
    P.S. Vi tog oss friheten att anmäla oss till Loppisen, i mars 2013!! Men mer om det kan vi diskutera senare.
    Hälsningar Mrie (Linas mammma)

    SvaraRadera