fredag 6 december 2013

Hej på er alla föräldrar i femman!

Idag känns det verkligen som att julstämningen kan infinna sig, lite snö och kyla! Här i skolan jobbar vi som bara den för att bli klara med olika projekt innan jullovet! Här ligger vi absolut inte på latsidan, läxorna sköter alla i stort sett alldeles kanon, glosor har vi, att se till att läsningen och läsförståelsen funkar hör till det viktigaste för oss. Att läsa i pressen om den svenska skolan, hur dålig den är känns därför både tråkigt och tungt. 
På fredag, den 13/12 blir det ett test på arbetsområdet om en av de religioner som man ska veta en del om, judendomen. De har fått med sig arbetet hem för att plugga på under veckan som kommer. Kan man sina anteckningar, stencilerna och har jobbat med frågorna blir det inga problem. Men det gäller att plugga vid flera tillfällen under veckan där hemma. 15 nya engelska ord, texten till kapitel 12 och frågor till den är engelskaläxa för vecka 50. 
I och med att snön är här är vi tacksamma om ni där hemma påminner barnen om att ha ordentligt med kläder på sig till skolan. På rasterna är vi ute därför att det behövs för att hålla sig pigga inne i klassrummet. Om det varit bekymmer för en del killar att komma in i tid efter rasterna (har blivit mycket bättre) så har vi bekymmer med ett flertal av tjejerna som är för tunt klädda och därför gärna "gömmer" sig nere vid toaletterna och inte vill vara ute. Jag funderar som bäst för hur vi ska lösa det här problemet. För övrigt har vi go stämning i klassen. Må så gott i helgen! 
Bodil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar