fredag 18 oktober 2013

Nya läxor och vad händer nästa vecka?

Hej alla, vi har nu bara en vecka kvar i skolan innan höstlovet! Läxor till onsdag och torsdag kommer här: Matte, räkna läxa 4 i läxboken+tabell 8 (några har omläxa på tabell 5 och 7). Svenska, läs sid 67-102 och svara på frågorna noga! Vi arbetar med kamratrespons och på framförallt fråga 3 och 6 måste du ha åsikter. Engelskaläxa, 40 meningar där ett ord i varje ska översättas. Prova först själv hur många du kan, sedan kan du ta hjälp men skriv gärna hur många ord du kunde.
Under veckan som gått har vi jobbat mycket med vad som gör att vi mår bra, Hälsoveckan. Igår gjorde vi i ordning frukostbullar som vi gräddade nu på morgonen och åt i klassrummet. Mysigt! Receptet kommer här för er som vill baka dem hemma. Man kan alltså göra dem på kvällen, sätta in plåten i kylskåpet och grädda dem i 225 grader på morgonen. Vi har också hunnit med att prata trafikregler, varför man ska ha hjälm och använda reflex. Det har varit en bra vecka!
På torsdag nästa vecka uppmärksammar vi FN-dagen och nästa fredag har vi en prova-på-dag med olika sorters idrotter/motion. Eleverna i åk 4-6 har fått välja tennis, pingis, innebandy, zumba, stavgång.
Må så gott i helgen allihop, själv ska jag på spa och vila upp mig 😉

Receptet på frukostbullarna, vi tog Vetekross istället för Dansukker fibrex (hittade det inte på ICA). In i kylskåpet över natten, grädda i 225 grader ca 10 minuter. Det blir 20 stycken frallor.

Samma recept men olika bullar...


Så här gott åt vi i morse!


3 kommentarer:

  1. Ann-Marie Colliander20 oktober 2013 kl. 10:44

    så härligt med nybakat!! ska bli roligt att provsmaka någon gång :)
    Bra att man får chansen att prova på lite olika aktiviteter!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad gott.. Måste jag (eller Oskar ;) baka nån dag..

    Vilken härlig klass!

    SvaraRadera
  3. Ann-Marie Colliander23 oktober 2013 kl. 20:06

    ja dom var verkligen goda!:)

    SvaraRadera