måndag 28 januari 2013

Ny vecka, vecka 5.

Tiden räcker inte alltid till och dessutom går dagarna och veckorna med raketfart om ni nu saknat blogginlägg både från mig och eleverna. Arbetet med IPadsen fortsätter, vi jobbar med Bl.a. Bookcreater, en annan app som du kan använda för att lära dig mer om planeter och stjärnbilder, multiplikationsträning i olika appar.  Men detta arbetsverktyg är inte det enda vi använder i skolan.
Som ni kanske har sett där hemma när fyrorna arbetar med läxorna kan man numera lyssna på texterna från Magic 4 i Ipaden men fortfarande klarar den inte av övningarna som finns utan där behövs en dator.
Läxor under veckan i svenska är att läsa/svara på frågor till kapitel 9 och 10 ur Snögrottan. Vi arbetar mycket med läsningen, läshastigheten och läsförståelsen. Viktigt, viktigt för att hänga med i textmassan som är anpassad för årskurs fyra. Som matteläxan fick de med ett veckomatteblad och i engelskan ska de lyssna på texten till kapitel 12, Maisie and the dolphin. De ska sedan skriva minst en mening på engelska till varje bild (sex bilder) i engelskahäftet. Detta har vi förberett jättemycket så det ska de alla klara.
Ola håller som bäst på att skapa ett bibliotek där man kan gå in och "låna", läsa våra elevers egna böcker som de håller på med i Bookcreater. Den är inte klar men under dagen har flera av våra framsidor lagts in. Gå gärna in och titta, adressen är www.villbiblio.se.
Vi har planer på att åka iväg till Isaberg för att åka skidor med 4-6:ans elever och det kan eventuellt bli innan sportlovet eller strax efter lovet.
Hälsningar
Bodil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar