fredag 30 november 2012

Veckan som varit och nya läxor!

Den här veckan har vi arbetat mycket med geometri i matten och med geografi. Onsdagen var uppskattad och en rolig dag när vi alla på skolan gör saker tillsammans. I vårat klassrum var det pysselverkstad där det tillverkades fina saker. Kanske ska jag inte avslöja vad det var om någon nu har tänkt ge bort det i julklapp.
Nu idag har vi varit och firat advent i Missionskyrkan. Som ni säkert vet är det mycket diskussioner om man ska gå till kyrkan eller inte. Vi på Villstadskolan har fortfarande valt att samlas i kyrkorna vid några tillfällen under året. Givetvis sker det under former som möjliggör för alla våra barn att vara med oavsett vilken religion man tillhör. I år var det tvåorna och treorna som sjöng några adventssånger. Efteråt blev vi bjudna på saft, pepparkakor och skumtomtar. Så mysigt!
Nu till veckans läxor. Som svenskaläxa får de med sig en karta med alla landskapen. Det är inte meningen att de ska kunna alla utan se det som en träning i att jobba med kartbok/Google earth eller andra hjälpmedel. Vad det gäller att känna till städer behöver de kunna våra tre största städer, var de ligger samt två, tre till. Matteläxan består av ett veckomatteblad. Kom ihåg att rita hur du tänker. Då blir det lättare att lösa uppgifterna. Engelskaläxan är ett repetionsblad över ord, meningar som vi arbetat med under hösten. Använd er gärna av Magic på nätet.
Hoppas att ni kan lösa skridskor till fredag (se inlägget nedanför). Vi har valt att åka hela mellanstadiet vilket gör att Ola också kan vara med. Varje termin får vi lov att samla in 100 kronor och än så länge har vi inte haft något för oss som vi har behövt ta betalt för. Det blev inte mycket dyrare att åka med Lundbergs istället för att ta Länstrafiken på fredag så vi behöver ta en avgift på 50 kronor.
Hoppas att ni alla får en härlig helg med lagom mycket jobb inför jul (:
Fika i Missionskyrkan

Det var trevligt att träffa Rut!

2 kommentarer:

  1. Hej klassen!

    Jag vill tipsa er om en bra sida där man kan öva online på geografi och andra ämnen:

    http://www.seterra.net/sv/

    Ni kanske kommer att tycka om den.

    Ha en fortsatt trevlig helg!
    Mvh
    Kasia

    SvaraRadera